Daging Smoor met Rijst

Daging Smoor met Rijst

Daging Smoor met Rijst
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, ketoembar, djinten, 600 gram rundvlees, 300 gram wortels, 1 runderbouillonblokje, 50 ml ketjap manis, 500 ml water, 1 blaadje Indisch laurier, 2 limoenblaadjes, 300 gram sperziebonen,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, ketoembar en djinten tot het zacht is. Voeg 600 gram in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak tot het rundvlees bruin is. Voeg 300 gram in schijfjes gesneden wortels toe. Roer even door.Verkruimel er 1 runderbouillonblokje boven uit. Voeg 50 ml ketjap manis en ongeveer 500 ml water (zoveel tot het vlees onderstaat). Breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur laag en laat het twee uur met de deksel op de pan pruttelen. Voeg vervolgens 300 gram gebroken sperziebonen toe. Zet het vuur iets hoger en gaar zo de sperziebonen. Lekker met rijst en seroendeng. Eet smakelijk!

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top