Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede

Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede

Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede
Eigenlijk is dit wel een bijzonder monument naast de vuurtoren van Burgh-Haamstede: de molen. Wanneer je door het dorp rijdt valt de molen gelijk op. De molen is namelijk niet wit of steunkleur zoals de meeste graanzolders zijn, maar heel fleurig, kunstig beschilderd. De één vindt het mooi de ander niet. In ieder geval moesten we hier wel eens gaan eten.

Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede
Vanaf de parkeerplaats van de Albert Heijn rijd je langs een smal weggetje naar de parkeerplaats van de molen. In het weiland van de molen staan nog een paar molens waaronder eentje gemaakt van fietsen. Binnen was er gelukkig plek, de pannekoekmolen is één van de weinige restaurants die op dinsdag open zijn. We zaten zo’n beetje naast de pannenkoekenbakker. Op de oude maalstenen van de molen werden er op grote branders in grote pannen de pannenkoeken gebakken. Het omflippen van de pannenkoek doe ik de pannenkoekenbakker niet na.

Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede gouwe ouwe
Wat hebben we gegeten? Ik had een pannenkoek met spek, kaas, champignons en paprika. Michel had een pannenkoek met spek, kaas en appel. De pannenkoeken waren snel klaar, ambachtelijk en vooral lekker.

Pannekoekenmolen de Graanhalm Burgh-Haamstede advocaat
In deze pannekoekmolen werd ook zelf ijs gemaakt “molenijs”. Kortom we namen ook een dessert na. Ik had de “gouwe ouwe” chocolade-ijs, vanille-ijs en stracciatelle-ijs met slagroom en chocoladesaus. Michel koos zijn vertrouwde coupe advocaat met vanille-ijs, advocaat en slagroom. Heerlijk! De pannekoekmolen en het bijbehorende winkeltje moet je gewoon een keer bezocht hebben wanneer je op vakantie bent in Burgh-Haamstede.

Pannekoekmolen de Graanhalm
Burghseweg 53
4328 LA Burgh-Haamstede

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top