De Smaeck van Brielle

De Smaeck van Brielle

De Smaeck van Brielle broodje Surinaamse kip masala
Vandaag zijn we buiten Zeeland geweest. We zijn naar Brielle geweest. Een stadje waar we vroeger op school bij geschiedenis en ook bij aardrijkskunde wat van moesten leren. We zijn in het historisch museum Den Briel geweest. Hier was een expositie over de tachtigjarige oorlog. Brielle is de eerste stad die bevrijd werd van de Spanjaarden en was het begin van wat nu Nederland is.

Na het bezoek aan het museum was het tijd om te lunchen. Michel had via TripAdvisor de Smaeck van Brielle gezien. Een leuk, klein restaurantje achter het museum.

De Smaeck van Brielle broodje redang
Ik koos daar voor een broodje Surinaamse kip masala. Een bruin broodje met pulled chicken met Surinaamse kerrie. Heerlijk broodje. Michel koos na twijfelen tussen een broodje warm vlees en een broodje rendang voor het broodje rendang. Dat bleek een goede keus te zijn. Op een wit broodje kreeg hij pulled beef met echt een goede rendang smaak. Gelukkig heb ik wat gedeeld met Michel zodat we beide, beide broodjes konden proeven. Echt zo lekker. Aanrader dus.

De Smaeck van Brielle
Wellenrondom 7
3231 XV Brielle

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top