Zierikzeese mop in het Stadhuismuseum Zierikzee

Zierikzeese mop in het Stadhuismuseum Zierikzee

Zierikzeese mop in het Stadhuismuseum Zierikzee
Vandaag zijn we naar Zierikzee geweest. We zijn begonnen in het Stadhuismuseum. Dat was om 11 uur open en vanuit daar kon je meedoen aan een stadswandeling, een bezoek doen aan het museum of naar een lezing gaan. De stadswandeling en de lezing was in het kader van de maand van de geschiedenis. We hebben de lezing gekozen. Dit was een lezing over recepten uit de Nederlandse historische recepten.

Maartje van de Kamp die de lezing ‘Eten in het archief, kleine culinaire geschiedenissen door de Archiefkok’ gaf had onderzoek gedaan in de archieven en had daadwerkelijk ook de recepten uitgeprobeerd. Die avonturen staan op de archiefkok.nl. In de archieven waren slechts een paar bakkersboekjes, waarvan eentje uit Zierikzee.

Zierikzeese mop in het Stadhuismuseum Zierikzee recept
Eén recept heeft bakker ten Hove uit Nieuwerkerk gemaakt en werd aan het einde van de presentatie gepresenteerd. Dit recept was van het koekje Zierikzeese Mop, wat bakker Jan Hegland [1752-1815) in zijn receptenboek had geschreven. Nadat de wethouder van Zierikzee haar goedkeuring had gegeven werden de koekjes uitgedeeld. Zo waren wij een van de eerste die de Zierikzeese Mop 2.0 mochten uitproberen. Een koekje met iets fruitigs er in. Super lekker!

Stadhuismuseum
Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top