Apfelstrüdel met Vanillesaus

Apfelstrüdel met Vanillesaus

Apfelstrüdel met Vanillesaus
Britt had ook een toetje voorzien: apfelstrüdel met warme vanillesaus. De apfelstrüdel is van Albert Heijn en is verwarmd in de oven. De warme vanillesaus maakte ze zelf.
Ingrediënten: 250 ml melk, 250 ml verse slagroom, 1 vanillestokje, 1 tl maizena, 2 eieren, 50 gram suiker,

Doe 250 ml melk en 250 ml slagroom in een steelpan met dikke bodem. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een mesje het vanillemerg eruit. Doe de vanille, en het vanillestokje bij het melkmengsel. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

Meng 1 theelepel water met een paar druppels water. Splits 2 eieren. Klop de eidooiers met de maizena en 50 gram suiker tot een schuimig, bleek en romig geheel. Schenk al roerende een scheut hete melk bij het eiermengsel. Klop goed door.Schenk vervolgens geleidelijk het eiermengsel in de pan met hete melk. Verwarm de saus al roerend tot de saus gaat binden. Serveer de warme vanillesaus met warme apfelstrüdel uit de oven. Smul ze!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top