Groentestoof met Chorizo, Kip en Gele Rijst

Groentestoof met Chorizo, Kip en Gele Rijst

Groentestoof met Chorizo, Kip en Gele Rijst
Ingrediënten: 150 gram broccoli, rijst, kippenbouillon, kurkuma, 100 gram chorizo, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 275 gram kipfilet, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 blik tomaatblokjes, Provençaalse kruiden, peper,

Aantal personen: 4

Kook de broccoli beetgaar. Houd de broccoli even apart. Kook de rijst in een laagje bouillon met wat kurkuma tot de rijst gaar is. Bak 100 gram in reepjes gesneden chorizo tot het bijna knapperig is. Laat het uitlekken op keukenpapier. Bak in et achtergebleven vet 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 275 gram in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg 1 gesneden rode paprika en 1 in blokjes gesneden courgette toe. Bak tot de courgette zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe en breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Laat het geheel zo’n 15 minuten smoren. Voeg op het laatst de gebakken chorizo weer toe. Serveer met de gele rijst. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top