Kip Tikka Masala met Spinazie

Kip

Kip Tikka Masala met Spinazie

Kip Tikka Masala met Spinazie
Ingrediënten: 1 eetlepel tikka masala paste (Patak’s), 3 eetlepels Griekse yoghurt, scheutje citroensap, 275 gram kipfilet, rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 zoete puntpaprika, 1 centimeter gember, 1 blik tomaatblokjes, 200 ml kokosmelk, 200 gram spinazie,

Aantal personen: 3

Meng 1 eetlepel tikka masala paste met 3 eetlepels Griekse yoghurt en een scheutje citroensap. Marineer hierin 275 gram in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kip zeker een half uur marineren. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de gemarineerde kip kort aan in hete olie. Schep de kip uit de pan en houd even apart. Doe nieuwe olie in de pan en bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakte rode peper, 1 gesneden puntpaprika en 1 fijngehakt stukje gember tot de ui en paprika zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 200 ml kokosmelk toe. Roer even door. Doe de kip terug in de pan. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg vervolgens 200 gram spinazie toe. Roer goed door zodat het slinkt. Laat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top