Pasar Malam bij Toko Neba Ede

Pasar Malam bij Toko Neba Ede

Pasar Malam bij Toko Neba Ede saté babi
Britt had ergens deze week gezien dat vandaag de jaarlijkse Pasar Malam Toko Neba. Alhoewel het al meer dan 20 jaar wordt gehouden, wij zijn er nooit geweest. Tot vandaag! En wat was het leuk en gezellig. In de grote achtertuin bij Toko Neba waren allerlei kraampjes met eten en ander waar. Uiteraard was er ook muziek. Het weer was lekker warm, wat perfect past bij de pasar.

Nadat we muntjes hadden gekocht zijn we begonnen met saté. Michel en ik namen saté babi. Andere keuzes waren saté kambing of saté ajam. Alleen de saté ajam was al uitverkocht, het was dan ook echt druk op de pasar.

Pasar Malam bij Toko Neba Ede rissoles en loempia
Daarna zijn we naar de Indonesische snacks gegaan. Michel en Britt namen een loempia, ik en Dennis een rissoles.

Pasar Malam bij Toko Neba Ede pasteitje en risolles
Na een rondje door de tuin te hebben gelopen zijn we weer naar de Indonesische snacks gegaan. Nu koos ik een pasteitje en Michel de rissole.

Pasar Malam bij Toko Neba Ede gebakken banaan
Britt koos voor een gebakken banaan, die weer heel anders was dan de gebakken banaan van de Chinees. Lekkerder.

Pasar Malam bij Toko Neba Ede spekkoekijs
Van de laatste muntjes hebben we nog een bolletje ijs genomen. Er was spekkoekijs, dus dan kies je natuurlijk ook voor spekkoekijs.

De Pasar van Toko Neba is altijd tijdens de Heideweek. De opbrengsten van de pasar gaan naar Child Support Indonesia. De sfeer was super relaxt, ondanks de drukte. Het muntjes systeem werkte prima. Bij verschillende punten kon je muntjes kopen, en bij die punten zag je al een ‘prijslijst’. Zo kon je goed inschatten hoeveel muntjes je nodig had. Bij de eetkraampjes was het natuurlijk druk, maar het liep allemaal snel door. Goed georganiseerd dus.

Toko Neba is overigens een toko waar je Indonesisch handwerk kan kopen, geen eten. Ook de opbrengsten van Toko Neba zelf gaan naar Child Support. Toko Neba wordt dan ook gerund door vrijwilligers.

Toko Neba
Stationsweg 56
6711 PT Ede

0
(206 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Pasar Malam bij Toko Neba Ede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top