Plaatpizza met Aubergine en Tomaat

Plaatpizza met Aubergine en Tomaat

Plaatpizza met Aubergine en Tomaat
Plaatpizza is weer een nieuwe variant bij de verspakketten van de Albert Heijn. Dat leek me wel leuk om eens te proberen. Ik dacht echter dat er een rol pizzadeeg in zat, maar dit was gewoon pizzadeegmeel. Ik moest het pizzadeeg nog zelf maken. Dat is uiteraard gelukt, ik had het op tijd in de gaten. Verder heb ik het recept niet gevolgd. Eigenlijk hadden de groenten rauw op de pizza gemoeten, ik heb het eerst nog een beetje gebakken.

Ingrediënten:Albert Heijn verspakket (500 gram pizzadeegmix, 1 blik tomatenpuree, zakje kruidenmix, zakje rozijntjes, 1 witte ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, 1 aubergine, 3 tomaten), 250 ml water, 2 eetlepels olie, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed 500 gram pizzadeegmix met 250 ml water en 2 eetlepels olie tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten. Meng het blik tomatenpuree met de helft van de kruidenmix. Bak 1 gesnipperde witte ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesneden paprika tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei, 1 in blokjes gesneden aubergine en de rest van de kruidenmix toe. Bak tot de aubergine zacht is. Zet het vuur uit. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaat bij de groenten. Laat de groenten afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne lap wat op je bakplaat past. Bestrijk het pizzadeeg met de gekruide tomatenpuree. Strooi de rozijntjes over de pizza. Verdeel vervolgens de groenten over de pizza. Doe er vervolgens nog stukjes mozzarella en geraspte kaas over. Zet de pizza ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(106 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top