Nasi Goreng met Sambal Boontjes

Nasi Goreng met Sambal Boontjes

Nasi Goreng met Sambal Boontjes
Eens geen nasi keboeli met ontbijtspek maar deze nasi met ham en bacon. Deze nasi is ook voor herhaling vatbaar. Ik gebruikte bij deze nasi zilvervliesrijst. Bij de nasi goreng deze keer geen saté, maar sambal boontjes. Ik had nog sperziebonen in de vriezer van mijn vader, die kon ik hiervoor perfect gebruiken.

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 3 eieren, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 1 rode peper, 150 gram bakbacon, 150 gram hamblokjes, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, 4 lente-uien,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Roerbak 3 eieren in hete olie tot de eieren gaar zijn. Schep uit de pan en zet het apart. Voeg nieuwe olie toe in de wok. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, gemberpoeder en 1 fijngehakte rode peper tot de ui zacht is. Voeg 150 gram in stukjes gesneden bacon en 150 gram hamblokjes toe. Roerbak even mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eetlepels rijstazijn en 1 theelepel sesamolie toe. Roer even door. Voeg vervolgens 4 in ringen gesneden lente-uien, de gekookte rijst en de geroerbakte eieren toe. Warm het geheel goed door.

Sambal Boontjes
Ingrediënten: 400 gram sperziebonen, 1 ui, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel ketjap manis,

Kook 400 gram gebroken sperziebonen beetgaar. Bak 1 gesnipperde ui met 1 eetlepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de gekookte boontjes en 1 eetlepel ketjap manis toe. Warm het geheel goed door. Serveer de sambal boontjes met de nasi goreng. Eet smakelijk!

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top