Thali’s bij Namastey India Veenendaal

Thali’s bij Namastey India Veenendaal

Thali's bij Namastey India Veenendaal onion bhaji
Eigenlijk was het de bedoeling om met de verjaardag van Britt nog met zijn vieren uiteten te gaan. Alleen is dat er niet van gekomen. Daarom zijn we vandaag op een verlaat verjaardagsdiner gegaan. Britt koos om bij Namastey India te eten. Dat leek haar ook wel wat. Vandaag hebben we een voor-, hoofd- en nagerecht gedaan. Qua hoofd- en nagerecht waren we best eensgezind, de voorgerechten waren allemaal anders.

Zo koos ik als voorgerecht de onion bhaji. Dit zijn uien gefrituurd in een kruidig beslag van verschillende specerijen. Dit was een vegetarisch voorgerecht. Ik werd ook blij van die vrolijke wortelroosjes.

Thali's bij Namastey India Veenendaal boti kebab
Michel koos voor de boti kebab. Dit zijn gemarineerde stukjes lamsvlees geroosterd in de tandoor.

Thali's bij Namastey India Veenendaal Gobi pakora
Britt koos ook een vegetarisch gerecht namelijk gobi pakora. Dit zijn bloemkoolroosjes gefrituurd in een kruidig beslag van verschillende specerijen.

Thali's bij Namastey India Veenendaal Lamb samosa
Dennis nam als voorgerecht de lamb samosa. Dit is gefrituurd deeg met lamsgehakt.

Thali's bij Namastey India Veenendaal Punjabi thali
Britt, Dennis en ik waren eensgezind over het hoofdgerecht. We namen alle drie de Punjabi thali. Dit is een dienblad vol kleine kommetjes met allerlei Indiaase gerechten. Deze thali heeft als basis kip. Naast deze thali kan je ook kiezen uit een vegetarische thali en een vis thali.

De Punjabi thali bestaat uit de volgende gerechten: aloo pakora (aardappels gefrituurd in een kruidig beslag), murgh malai kebab (stukjes kip op smaakgebracht met een zachte knoflookmarinade en geroosterd in de tandoor), butter chicken (kipfilet uit de tandoor in een romige, milde tomatensaus), dal makhani (zwarte linzen met knoflook, tomaat, boter en kruiden), basmati rijst, naan, salade, chutney, Indiaase yoghurt met komkommer en papadum.

Thali's bij Namastey India Veenendaal Tandoori Mixed Grill
Michel koos de tandoori mixed grill. Hij kreeg verschillende vleesgerechten op een sissend bordje, basmati en dal tarka (linzen).

De tandoori mixed grill bestond uit chicken tandoori (kippenpoten gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden), murgh malai kebab (stukjes kip op smaak gebracht in een zachte knoflookmarinade), lamb tikka (stukjes lamsvlees gemarineerd in yoghurt, citroen en knoflook) en seekh kebab (gekruid lamsgehakt op spiesen). Alles geroosterd in de tandoor uiteraard.

Thali's bij Namastey India Veenendaal Namastey Special
Michel, Dennis en ik waren eensgezind over het nagerecht. We kozen alledrie voor de Namastey Special. Alleen kwamen er twee met pistache-ijs en één met mango-ijs. Ik kreeg de special met het mango-ijs.

Van links naar rechts: rasmalai (Indiase kaas gebakken in een suikersiroop en ondergedompeld in melk met noten, saffraan en kardemom), mango kulfi (Indiaas ijs gemaakt van mango’s) en gulab jamun (gefrituurde deegballetjes ondergedompeld in een suikersiroop).

Thali's bij Namastey India Veenendaal
Deze Namastey special kregen Michel en Dennis. Van links naar rechts: gulab jamun (gefrituurde deegballetjes ondergedompeld in een suikersiroop), kulfi (Indiaas ijs met amandelen en pistaches) en rasmalai (Indiase kaas gebakken in een suikersiroop en ondergedompeld in melk met noten, saffraan en kardemom)

Thali's bij Namastey India Veenendaal
Britt koos voor de oude vertrouwde dame blanche, vanille-ijs met geschaafde chocolade en warme chocolade saus.

Michel en ik waren al bekend met Namastey, Britt en Dennis nog niet. Allemaal hebben we genoten van de verschillende smaken die de Indiase keuken heeft. De bediening was snel, het eten kwam vlot op tafel. Kortom we hadden een topavond!

Indiaas Restaurant Namastey India
J.G. Sandbrinkstraat 2
3901 EZ Veenendaal

0
(61 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top