Italiaanse Risotto

Italiaanse Risotto

Italiaanse Risotto
De Allerhande boxen van deze week vond ik niets. Er was keuze uit twee, de preitaart (die heb ik al eens gehad) en Grieks rundvlees met tzatziki. Deze was met veel olijven, daar houden we niet zo van. Maar de Albert Heijn heeft ook maaltijdpakketten in een tas. Dit is met allemaal voorgesneden groenten en dergelijke. Nog makkelijker! Ik koos de Italiaanse risotto.

Ingrediƫnten: 1 Albert Heijn Maaltijdbox Italiaanse risotto (1 zakje bouillonpoeder, 200 gram groentemix (bleekselderij, gele wortel, ui), 300 gram kastanjechampignons, 125 gram risotto-rijst, 75 gram spinazie, 50 gram Italiaanse kaas), scheutje witte wijn,

Aantal personen: 2

Kook 1 liter bouillon en los hierin de bouillonpoeder op. Bak 200 groenten een paar minuten in hete boter. Voeg 300 gram kastanjechampignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg de risotto rijst toe. Roer even goed door. Blus af met een scheutje witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens geleidelijk de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren. Voeg na 10 minuten 75 gram spinazie toe. Roer goed door en blijf bouillon toevoegen. In ongeveer 20 tot 25 minuten totaal is de risotto gaar. Voeg op het laatst 25 gram Italiaanse kaas toe en laat de kaas smelten. Strooi de rest van de kaas over de risotto op je bord. Eet smakelijk!

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top