Pindasoep

Pindasoep

Pindasoep
Ingrediënten: sesamolie, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 1 zoete aardappel, 1 teentje knoflook, 100 gram champignons, 1 eetlepel rode currypasta, 600 ml water, 1 kippenbouillonblokje, 4 flinke eetlepels pindakaas, 300 ml kokosmelk, 1 streng noodles, sojasaus, pinda’s

Aantal personen: 3

Verhit sesamolie in een wok. Bak hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Schep de kipfilet uit de pan en zet even apart. Verhit opnieuw wat sesamolie in de wok. Bak hierin 1 gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden zoete aardappel en 1 flinke teen knoflook tot de paprika zacht is. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel rode currypasta en een beetje water toe. Roer zodat de currypasta helemaal om de groenten is. Doe de kip terug in de pan. Voeg 600 ml water, 1 verkruimeld bouillonblokje en 4 flinke eetlepels pindakaas toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg vervolgens 300 ml kokosmelk en 1 streng noodles toe. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de noodles garen. Breng op smaak met een beetje sojasaus. Doe er op je bord nog pinda’s bij. Eet smakelijk!

(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top