Kebab met Tzatziki en Courgette-Kaneelcouscous

Kebab met Tzatziki en Courgette-Kaneelcouscous

Kebab met Tzatziki en Courgette-Kaneelcouscous
Van mijn vader had ik een courgette en een komkommer gekregen. De komkommer had ik gisteren al voor de helft gebruikt, van de andere helft maakte ik de tzatziki. De courgette werd gebakken met kaneel en door de couscous geroerd na een idee van een Allerhande box.

Ingrediënten: 300 gram rundergehakt, ras-el-hanoutkruiden, knoflook, 1 ei, 1 Griekse yoghurt, komkommer, munt, 150 gram couscous, 175 gram kokend water, 1 courgette, kaneel, rozijnen,

Aantal personen: 2

Meng 300 gram gehakt met ras-el-hanoutkruiden en knoflook naar smaak en 1 ei. Maak er dunne rolletjes van en doe het gehakt om een tapasprikker. Meng ongeveer de Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden komkommer en munt (fijngehakt). Zet de yoghurtdip even apart. Doe 150 gram couscous in een schaal. Giet er 175 ml kokend water op. Laat de couscous 10 minuten staan, roer af en toe los met een vork. Bak de kebab bruin in hete boter of in de grill. Bak 1 in blokjes gesneden courgette met kaneel tot het zacht is. Schep de courgette met rozijnen door de couscous. Serveer de couscous met de runderkebab en yoghurtdip. Eet smakelijk!

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top