Tomaten-risotto met Spinazie en Chorizo

Tomaten-risotto met Spinazie en Chorizo

Tomaten-risotto met Spinazie en Chorizo
Let op, bij de ingrediënten staat de inhoud van de Allerhande Box. In het recept zie je dat je niet alles gebruikt. Zo houd je 1/2 blik tomaatblokjes, 1/2 chorizoworst en 2/3 pakje witte kaas over. Als tip geeft de receptenkaart mee dat je dit kan gebruiken door een salade.

Ingrediënten: 1 Allerhande Box voor Tomaten-risotto met chorizo & spinazie (1 kippenbouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram risotto rijst, 1 blik tomaatblokjes, 1 chorizoworst, 200 gram spinazie, 1 pakje witte kaas),

Aantal personen: 2

Maak van 1 kippenbouillonblokje en heet water 1 liter bouillon. Bak 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de risotto toe. Roerbak 3 minuten mee. Voeg 1/2 blik tomaatblokjes toe. Roer goed door. Voeg dan geleidelijk ongeveer 1 liter bouillon toe. Blijf af en toe roeren. Bak ondertussen in een andere pan 1/2 in plakjes gesneden chorizoworst knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak in het overgebleven vet 200 gram spinazie tot het is geslonken. Roer 1/3 van het pakje witte kaas door de risotto, wanneer de risotto gaar is. Laat de witte kaas smelten. Serveer de risotto met spinazie en chorizo. Eet smakelijk.

(140 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top