Pruimentaart

Pruimentaart

Pruimentaart
Van een buurman kreeg ik een tas vol pruimen, echt heel veel pruimen. Wat kan je daarmee doen? Ik maakte er deze pruimentaart mee!

Ingrediënten: 230 gram roomboter, 4 eieren, 300 gram witte basterdsuiker, 280 gram bloem, snuf zout, kaneel, pruimen,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 230 gram roomboter tot het zacht is. Voeg 4 eieren toe. Mix tot het schuimig wordt. Voeg 300 gram witte basterdsuiker toe. Mix een paar minuten mee. Voeg daarna 280 gram bloem, een snuf zout en een snuf kaneel toe. Mix tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag in een ingevette taartvorm. Spoel de pruimen af. Snijd de pruimen in vier delen (en haal gelijk de pit er uit). Verdeel de pruimen over het beslag. Druk de pruimen er iets in. Strooi er nog wat kaneel en suiker over. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 80 minuten. Laat de pruimentaart goed afkoelen. Smul ze!

0
(88 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top