Gehaktballetjes in Currysaus

Gehaktballetjes in Currysaus

Gehaktballetjes in Currysaus
Dit recept heb ik ooit al eens eerder gemaakt. Toen heb ik een aantal andere ingrediënten gebruikt. Het ziet er nu ook uit als een totaal ander gerecht. In ieder geval vonden Britt en ik dit echt lekker. Voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten: 1 ui, 1/2 rode peper, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel garam masala, peper, 300 gram kipgehakt, 1 ei, paneermeel, rijst, cashewnoten, 3 eetlepels Patak’s korma currypasta, 2 theelepels gemberpoeder, 4 tomaten, 200 gram spinazie, 200 ml kokosmelk, 1/2 kippenbouillonblokje,

Aantal personen: 3

Puree in een keukenmachine 1 ui met 1/2 rode peper, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel garam masala en wat peper tot een egale boemboe. Meng 300 gram met de boemboe, 1 ei en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Zet de gehaktballetjes in de koelkast, zo worden ze wat stijver.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak wat cashewnoten in hete olie bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de gehaktballetjes bruin. Schep uit de pan en houdt apart. Bak in de olie 3 eetlepels korma currypaste met 2 theelepels gemberpoeder voor een minuut. Voeg 4 in blokjes gesneden tomaten en 200 gram spinazie toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken. Voeg 200 ml kokosmelk en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat de saus indikken, lukt dit niet maak dan een maïzena-papje en roer dit erdoor. Voeg de gehaktballetjes weer toe en warm even mee. Serveer met rijst en de geroosterde cashewnoten. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top