Pasta met Wortel en Gehakt in Tomatensaus

Pasta met Wortel en Gehakt in Tomatensaus

Pasta met Wortel en Gehakt in Tomatensaus
Bij de Lidl was een pastamachine in de aanbieding, zo’n elektrische waar je bloem en water er in doet en na een paar minuten er een pasta uitdrukt. Dat leek me zo’n leuk ding. Vandaag hebben we er één gekocht, dat moesten we natuurlijk direct uitproberen. Wat is het een leuk ding en ja verse pasta is lekker (maar dat wisten we al).

Ingrediënten: 215 gram bloem, 80 ml water, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, 150 gram wortels, 1 blik tomaatblokjes, ketjap manis, zout, peper, Parmezaanse kaas, basilicum,

Aantal personen: 2

Doe in de pastamachine 215 gram bloem. Zet de machine aan en giet er dan geleidelijk 80 ml water toe. De machine doet verder zijn werk, en opeens krijg je pasta. Zet ondertussen al wel het water op. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, tijm en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 150 gram in dunne plakjes gesneden wortel toe. Bak tot de wortel bijna zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Warm het geheel goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Kook de pasta in 4 minuten gaar in kokend water. Serveer de pasta met de saus, Parmezaanse kaas en basilicum. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top