Vegetarische Nasi Goreng met Sajoer Lodeh

Vegetarische Nasi Goreng met Sajoer Lodeh

Vegetarische Nasi Goreng met Sajoer Lodeh
Vna de daging smoor had ik nog sperzieboontjes en wortels over. Daar heb ik een sajoer lodeh van gemaakt en die is zo goed gelukt! Erbij hebben we een nasi met tempeh gegeten, weer eens wat anders dan de nasi keboeli die we normaal eten.

Vegetarische Nasi Goreng
Ingrediƫnten: rijst, 3 eieren, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 centimeter gember, 1 rode chilipeper, 200 gram tempeh, 3 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels ketjap asin, 3 bosuien,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen,. Klop 3 eieren. Bak de eieren los in hete olie. Schep de eieren uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 centimeter gehakte gember en 1 fijngehakte rode chilipeper. Bak tot de ui zacht is. Voeg 200 gram in blokjes gesneden tempeh toe. Bak tot de tempeh goudbruin is. Voeg 3 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels ketjap asin en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Warm even mee. Voeg in gedeelte de koude rijst toe. Roerbak tot het goed bruin is.

Sajoer Lodeh
Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 centimeter gember, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel laos, 3 kemirinoten, 150 gram bloemkoolroosjes, 150 gram wortel, 100 gram sperziebonen, 200 ml kokosmelk, 3 limoenblaadjes, 2 blaadjes Indisch laurier, 1 stengel citroengras,

Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 centimeter gember, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel laos en 3 kemirinoten in een keukenmachine. Bak de boemboe aan in een pan. Voeg 150 gram bloemkoolroosjes, 150 gram in plakjes gesneden wortel en 100 gram gebroken sperziebonen toe. Bak even kort mee. Voeg 200 gram kokosmelk, 3 limoenblaadjes, 2 blaadjes Indisch laurier en 1 gekneusde citroengrasstengel toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens zachtjes stoven zodat de groenten gaar worden. Haal de limoenblaadjes, Indisch laurierblad en citroengras er uit voordat je het serveert.

Serveer de sajoer lodeh met de nasi goreng. Eet smakelijk!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top