Daging Smoor met Boontjes en Worteltjes

Daging Smoor met Boontjes en Worteltjes

Daging Smoor met Boontjes en Worteltjes
Ingrediënten: 2 uien, 1 teen knoflook, 500 gram rundvlees, 1 runderbouillonblokje, 1 kippenbouillonblokje, 50 ml ketjap manis, 500 ml water, nootmuskaat, zout, peper, 300 gram wortels, 300 gram sperziebonen,

Aantal personen: 6

Bak 2 gesnipperde uien met 1 fijngehakt teentje knoflook tot het zacht is. Voeg 500 gram in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak tot het rundvlees bruin is. Verkruimel er 1 runderbouillonblokje en 1 kippenbouillonblokje boven uit. Voeg 50 ml ketjap manis en ongeveer 500 ml water (zoveel tot het vlees onderstaat). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur laag en laat het twee uur met de deksel op de pan pruttelen. Voeg vervolgens 300 gram in stukjes gesneden wortels en 300 gram gebroken sperziebonen toe. Zet het vuur iets hoger en gaar zo de wortel en de sperziebonen. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!

0
(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top