De Waegh op Esonstad Anjum

De Waegh op Esonstad Anjum

De Waegh op Esonstad Anjum lente-ui soep
Naast de Spitkeet zijn we vandaag ook naar het Observeum in Burgum geweest. Dat is een klein museum met allerlei archeologische vondsten uit de omgeving en een sterrenweg. In een soort koepelzaaltje hebben we een 360 graden film gezien over het universum. Leuk, maar wel warm in dat zaaltje. Qua eten zijn we vandaag op Esonstad zelf gebleven. Deze keer zijn we naar brasserie De Waegh gegaan en dat was verrassend lekker. Vooraf begonnen we beide met een soepje, een lente-ui soep met knapperig bacon en knoflook croutons.

De Waegh op Esonstad Anjum kalfsschnitzel
Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de gegrilde kalfsschnitzel met groene asperges en knoflookboter

De Waegh op Esonstad Anjum rumpsteak
Michel koos voor de gerijpte rumpsteak met rode puntpaprika en limoencrème. Beide gerechten waren zo lekker, dat we de gerechten gewoon gedeeld hebben. Top oplossing.

De Waegh op Esonstad Anjum wentelteefjes
Over het nagerecht waren Michel en ik eensgezind. Dat werd het wentelteefje van Fries suikerbrood met Fryske dúmkes-ijs en preiselberencompôte. Ik moest nog wel even opzoeken wat preiselberen waren, maar dat zijn rode bessen of ook wel vossenbessen genoemd.

De gerechten waren erg lekker, aanrader om hier eens te eten!

De Waegh
Oostmahorn 29B
9133 DT Anjum

0
(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top