Deens ijs bij de Boeter in Zoutkamp

Deens ijs bij de Boeter in Zoutkamp

Deens ijs bij de Boeter in Zoutkamp
Vandaag hebben we er een cultureel dagje van gemaakt. Eerst zijn we naar het openluchtmuseum in Moddergat geweest “it Fiskershúske”. Dat was een klein museum met vier oude, originele huisjes van vroeger. Hier kon je zien hoe de vissers en hun gezinnen destijds leefden. Daarna zijn we naar het Vissersmuseum in Zoutkamp gegaan. Hier zie je van alles over de visserij van toen het Lauwersmeer nog de Lauwerszee was. Hier konden we ook nog mee met een boottocht over het Reitdiep en een gedeelte van het Lauwersmeer. Helemaal leuk en niet eens gepland (wat het natuurlijk nog leuker maakt).

We moesten wel even wachten voordat we op de boot konden stappen. Geen straf, op een bankje aan de haven hebben we een ijsje van de Boeter gegeten, Deens schepijs om precies te zijn. Ik had gekozen voor de smaken walnoot, koffie verkeerd en banaan. Michel had de smaken Snickers, boerenjongens en kers.

Restaurant en IJssalon de Boeter
Reitdiepskade 2
9974 PJ Zoutkamp

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top