Spaanse Paella

Spaanse Paella

Spaanse Paella
Vandaag weer een verspakket gekocht “Spaanse paella”. Eigenlijk hoort in dit gerecht zeevruchten, maar dat vinden we alle drie niet lekker. Dat is dus vervangen door kipfilet, prima vervanger. Verder vond ik 2 grote uien iet wat te veel van het goede, dus maar 1 ui gebruikt. Het originele recept wat bij het verspakket zat heb ik ook niet gevolgd, waarom een oven aanzetten als ik een goede stoofpan heb?

Ingrediënten: 1 Albert Heijn verspakket voor Spaanse Paella (2 uien, 1 teen knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 300 gram risotto rijst, cherrytomaten, paella-kruiden, peterselie), 1 kipfilet, 500 ml water,

Aantal personen: 3

Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet. Voeg 1 in blokjes gesneden courgette, 1 gesneden rode paprika en 1 gesneden groene paprika toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg de risotto rijst, de in kwarten gesneden cherrytomaten en 2/3de van de paella-kruiden toe. Roer even door. Voeg 500 ml water toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat een half uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe door. Roer op het laatst de rest van de paella-kruiden door het geheel. Strooi net voor het serveren nog fijngehakte peterselie over de paella. Eet smakelijk!

0
(378 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top