Afscheidsetentje bij Den Draeck Utrecht

Afscheidsetentje bij Den Draeck Utrecht

Automatische concepten
Vandaag een etentje met mijn collega’s, een afscheidsetentje van Ilona. Zij heeft mij op de eerste dagen ingewerkt en nu gaat ze dan na al die jaren. Heel toevallig was het eerste etentje met onze afdeling bij Den Dreack en het laatste etentje nu weer. Dat was nog in de tijd dat ik geen foto’s van de gerechten maakte in restaurants, want ja met zo’n fototoestel… Nu even klikken met je iPhone en klaar.

In ieder geval ben ik wel consequent zie ik. In 2006 begon ik qua voorgerecht met “champignonnetjes in kruidenboter gegratineerd met brie”. In 2019 koos ik van het groepsmenu voor champignons met brie en een knoflookcrumble. Misschien net iets anders dan toen, maar toch frappant dat ik zonder mijn vorige post te hebben gelezen weer hetzelfde kies.

Afscheidsetentje bij Den Draeck Utrecht zalmfilet
Het hoofdgerecht was buiten mijn comfort zone. Ik ben namelijk niet zo’n viseter en ga sneller voor een vleesgerecht in een restaurant. Maar doe eens gek toch? Ik nam de zalmfilet met ratatouille, krielaardappeltjes, een groene kruidenkorst en dragonboter. Helaas was het niet zo, er moest nog wat meer zout en peper op. De groene kruidenkorst was niet echt een kruidenkorst maar leek meer op spinazie met een bloepje room.

Afscheidsetentje bij Den Draeck Utrecht dame blanche
Als nagerecht koos ik de dame blanche, als dat op de kaart staat wil ik dat toch vaak wel proberen. Soms wijk ik daarvan af maar vandaag niet. De dame blanche was prima, de chocoladesaus werd wel hard maar chocolade is chocolade toch. In ieder geval was het een prima nagerecht.

Ilona het gaat je goed op je nieuwe afdeling en ik kom je vast nog wel eens ergens tegen in één van de gebouwen!

Den Draeck
Oudegracht a/d Werf 114/122
3511 AW Utrecht

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Afscheidsetentje bij Den Draeck Utrecht

  1. Hoi Anja, Ik dacht ik ga weer even kijken wat je de afgelopen weken hebt gekookt. 🙂 Op die manier doe ik af en toe ook wat ideeën op. Ik vond het leuk dat je mee was met mijn afscheidsetentje. We zullen elkaar vast en zeker nog wel eens tegenkomen. Ik blijf je sowieso volgen op de site. Groeten Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top