Lasagne

Lasagne

Lasagne
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, tijm, 1 theelepel sambal, 400 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot wortels, 1 blikje tomatenpuree, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, 1 eetlepel suiker, basilicum, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, wat tijm en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 400 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 250 gram gesneden champignons en 1 uitgelekt pot worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 2 in blokjes gesneden tomaten, 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker en basilicum. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Leg er plakjes kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top