Chocolade Vanille Cake

Chocolade Vanille Cake

Chocolade Vanille Cake
Die Allerhande maaltijdboxen zijn superhandig, alleen wanneer je maar één ei nodig hebt, krijg je een doosje van vier in de doos. Onlangs had ik twee maaltijdboxen met eieren er in gekocht. Ik had dus veel eieren over. Gebakken of een gekookt eitje vind ik echt niet lekker. Na een quiche van de overgebleven eieren te hebben gemaakt, heb ik nu deze cake gebakken. Wel met chocolade, extra puur zelfs (90% cacaogehalte), want dat lag ook maar te liggen. Deze cake gaat in ieder geval wel op!

Ingrediënten: 250 gram roomboter, 4 eieren, 250 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram bloem, snuf zout, 3 eetlepels cacaopoeder, 50 gram pure chocolade (90%),

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier (zo krijg je de cake er straks makkelijk uit). Mix 250 gram roomboter tot het zacht is. Voeg 4 eieren toe. Mix tot de eieren luchtig zijn. Voeg vervolgens 250 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Mix een paar minuten. Voeg 250 gram bloem en een snuf zout toe. Mix tot je een egaal beslag hebt. Doe de helft van het beslag in het cakeblik. Doe bij de rest van het beslag 3 eetlepels cacaopoeder en 50 gram fijngesneden pure chocolade. Mix eventjes zodat het goed gemengd is. Doe het beslag in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 75 minuten in de voorverwarmde oven. Check af en toe of de cake al gaar is door er een breinaald of satéprikker in te steken. Haal de cake uit het cakeblik en laat de cake af koelen. Smul ze!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Chocolade Vanille Cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top