Koek met Krokante Ontbijtgranen

Koek met Krokante Ontbijtgranen

Koek met Krokante Ontbijtgranen
Het was al weer even geleden dat ik heb gebakken. Vandaag maakte ik koeken met krokante ontbijtgranen. Ik had nog een open pak Bolletje krokante ontbijtgranen wat nodig op moest. Dan iets lekkers er mee maken toch? Eigenlijk zou er beter bruine basterdsuiker bij deze koekjes passen, maar ik had alleen witte basterdsuiker. Gaat ook prima, ze zijn alleen wat bleker.

Ingrediënten: 125 gram bloem, 125 gram Bolletje krokante ontbijtgranen, 75 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 5 eetlepels olie,

Aantal koeken: 9

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng 125 gram bloem met 125 gram ontbijtgranen en 75 gram witte basterdsuiker met een mixer met deeghaken. Voeg 1 geklutst ei en 5 eetlepels olie toe. Mix op lage stand met de mixer met deeghaken. Kneed het deeg op het laatst nog met de hand tot een deegbal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap (of doe het steeds in kleine gedeeltes). Steek er koekjes uit met een vorm van 8 centimeter. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes er uit, leg op een bord om af te koelen. Smul ze!

(78 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top