Rendangballetjes met Snijbonen en Basmatirijst

Rendangballetjes met Snijbonen en Basmatirijst

Redangballetjes met Snijbonen en Basmatirijst
Deze boxen vind ik zo handig. Op vrijdag heb ik wel tijd (en zin) om te koken, maar heb ik niet echt inspiratie om te koken. Deze boxen zijn dan echt handig dan. Vers en je moet nog van alles doen. Alleen wijk ik soms wat af van het recept. Zo moest je in dit recept maar een 1/2 bakje boemboe en 1/2 pakje kokosmelk gebruiken. Zonde, dat kan ook wel helemaal erbij. Klopte ook, de smaak was prima.

Ingrediënten: 1 Allerhande Box voor Rendangballetjes met Snijbonen en Basmatirijst (basmatirijst, 400 gram snijbonen, 300 gram gehakt, 1 ei, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje gember, 1 bakje Conimex boemboe voor rendang, 200 ml kokosmelk, seroendeng,) zout, peper,

Aantal personen: 2

Kook de rijst in 8 minuten gaar in kokend water. Snijd 400 gram snijbonen in ruiten. Kook de snijbonen in 6 minuten gaar in kokend water. Meng 300 gram gehakt met 1 ei, 1/2 gesnipperde ui, zout en peper. Maak er ongeveer 12 gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes aan in hete boter. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 fijngehakt stukje gember toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens het bakje rendang boemboe toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 200 ml kokosmelk toe. Roer goed door. Zet het vuur lager en laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Serveer de rendangballetjes met de rijst en snijbonen. Doe er op je bord nog seroendeng over. Eet smakelijk!

0
(97 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top