Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum
Hartige taart, quiche, dat is wel bekend. Hartige cake volgens mij een stuk minder, maar echt dit is zo lekker!

Ingrediënten: 2 tomaten, 1 bolletje mozzarella (125 gram), 8 blaadjes basilicum, peper, zout, 150 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist (7 gram), 3 eieren, 125 ml melk, 80 ml olie, 75 gram Pardano strooikaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontvel 2 tomaten en snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes. Snijd 1 bolletje mozzarella in stukjes en voeg toe aan de tomaten. Breng het tomaat-mozzarella mengsel op smaak met 8 fijngesneden blaadjes basilicum en zout en peper. Meng goed en laat even staan. Mix met een klopper 150 gram bloem met 1 zakje gist. Voeg 3 eieren toe, klop even door. Voeg vervolgens geleidelijk 125 ml warme melk toe. Voeg daarna nog 80 ml olie toe. Voeg 75 gram strooikaas toe. Laat even staan. Bekleed ondertussen een bakblik met bakpapier. Spatel het tomaat-mozzarella mengsel door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top