Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala
Britt kreeg een vriendin op visite en wilde graag nog een keer de kip tikka masala eten. Altijd lekker!

Kip Tikka
Ingrediënten: 170 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, zout, 4 kipfilets,

Aantal personen: 4

Meng 170 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal en zout. Snij 4 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip in de pan van de Airfryer (of als je alleen een mandje hebt in een klein ovenschaaltje). Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom, 3 eetlepels Griekse yoghurt 1 theelepel suiker, zout, 2 eetlepels amandelschaafsel,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom en 3 eetlepels Griekse yoghurt toe. Laat dit tot de helft indikken. Breng op smaak met 1 theelepel suiker en wat zout. Schep de kip door de saus. Strooi voor het serveren wat amandelschaafsel erover. Lekker met naanbrood en papadums. Eet smakelijk!

0
(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top