Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep
Deze soep heb ik wel vaker gemaakt, alleen deze keer net even anders. Om het nog meer een maaltijdsoep te maken heb ik er een klein potje gepureerde wortels aan toegevoegd. Gewoon zelf gepureerd met een staafmixer. Bij de soep hebben we kleine pistolets uit de Airfryer gegeten.

Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper, 1 eetlepel olie, 1 ui, 1 kipfilet, 2 trostomaten, 1 klein potje wortels, 500 ml gezeefde tomaat, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel basterdsuiker, 750 ml water, 1/2 kippenbouillonblokje, noodles,

Maak een boemboe van 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper en 1 eetlepel olie. Bak 1 gesnipperde ui in hete olie tot het glazig is. Voeg de boemboe toe. Bak even kort mee. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe en bak tot de kipfilet wit is. Voeg 2 ontvelde en in blokjes gesneden trostomaten toe samen met 500 ml gezeefde tomaat, 1 gepureerd potje wortels, 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel basterdsuiker. Breng kort aan de kook. Voeg vervolgens 750 ml water, 1/2 verkruimeld blokje kippenbouillon en 1/2 plak verkruimelde noodles toe. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Eet smakelijk!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top