Lasagne met Zoete Aardappel

Lasagne met Zoete Aardappel

Lasagne met Zoete Aardappel
Eigenlijk een beetje een kliekjes lasagne. Ik had allerlei groentes nog liggen en dat is zonde om weg te gooien. Ik maakte er deze lasagne van. Zoals altijd met lasagne was het weer een flinke ovenschaal vol.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 300 gram gehakt, 1 zoete aardappel, 1 zoete puntpaprika, 75 gram worteltjes, 2 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, water, zout, peper, boter, bloem, melk, 1 theelepel mosterd, lasagnebladen, kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg 1 in blokjes gesneden zoete aardappel, 1 gesneden zoete puntpaprika en 75 gram gesneden worteltjes toe. Bak een minuut of 5 mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree en wat water toe. Roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Smelt boter in een ander pannetje. Voeg wat bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk melk toe tot je de gewenste dikte saus hebt. Voeg 1 theelepel mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de groente en gehakt in een ovenschaal, leg er lasagnebladen over. Vervolgens een laagje bechamelsaus en een laagje groente en gehakt. Dan weer lasagnebladen, groente en gehakt en lasagnebladen. Giet er als laatste nog bechamelsaus over. Dek af met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top