Buddha Bowl

Buddha Bowl

Buddha Bowl
Bij Oh My Foodness zag ik een recept staan voor “buddha bowl“, een gerecht met veel verschillende groenten. Dat wilde ik wel proberen, vooral ook om de naam “buddha bowl”. Dat klinkt toch lekker (en het was ook lekker).

Ingrediënten: rijst, 200 gram broccolirijst, 2 kipfilets, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 zoete aardappel, 200 gram spinazie, 1 blikje kikkererwten,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg de laatste twee minuten 200 gram broccolirijst toe. Snijd 2 kipfilets in blokjes. Kruid met 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder en wat zout. Bak de kipfilet bruin en gaar. Haal het uit de pan en houdt het even apart. Doe nieuwe boter of olie in de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 200 gram spinazie toe. Laat de spinazie al roerende slinken. Voeg 1 blikje kikkererwten (uitgelekt) toe. Warm het geheel 5 minuten door op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en warm nog eens een paar minuten door. Maak ondertussen de kerriesaus.

Kerriesaus
Ingrediënten: boter, bloem, volle melk, 2 theelepels kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder,

Smelt boter in een pannetje. Voeg bloem toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje volle melk toe, zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt. Breng de roux op smaak met 2 eetlepels kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder en 1/2 theelepel uienpoeder.

Doe in een kom de rijst en broccolirijst, de kip met groentes en de kerriesaus. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top