Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry
Ingrediënten: 2 uien, 2 teentjes knoflook, een stukje gember, 4 eetlepels geraspte kokos, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 bloemkool, 400 ml kokosmelk, 200 gram doperwten (vriezer)

Aantal personen: 3

Doe 2 uien, 2 teentjes knoflook, een stukje gember, 4 eetlepels geraspte kokos, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel paprikapoeder in een hakmolen. Mix tot een pasta. Bak de currypasta in hete boter aan tot het geurt. Voeg 1 in roosjes gesneden bloemkool toe. Roer even door. Voeg 400 ml kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. Voeg daarna 200 gram doperwten toe. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met naanbrood. Eet smakelijk!

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top