Lasagne met Spinazie, Champignons en Ricotta

Lasagne met Spinazie, Champignons en Ricotta

Lasagne met Spinazie, Champignons en Ricotta
Deze week is de week zonder vlees. Ik heb daar niet aan meegedaan, alleen vandaag dan. Ik had deze vegetarische spinazie in een tijdschrift gezien. Alleen het recept was voor 6 personen, dus te veel voor ons. Kortom wat aanpassen, wat extra ingrediënten erbij zoals tijm en sambal en ik had een lekkere, vegetarische lasagne voor drie.

Ingrediënten: 600 gram verse spinazie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 250 gram champignons, zout, peper, 250 gram ricotta, 2 lepels melk, lasagnebladen, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wok 600 gram spinazie in gedeeltes. Laat de spinazie slinken. Houd het apart en snijd het fijn. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Klop 250 gram ricotta met 2 eetlepels melk los.

Doe in een ovenschaal een laagje spinazie. Leg hier lasagnebladen op. Verdeel er een gedeelte van de champignons en de ricotta (en eventueel een paar plakjes kaas) over. Leg er lasagnebladen op. Vervolgens weer een laagje spinazie, lasagnebladen en champignons en ricotta. Eindig met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top