Surinaamse Roti

Surinaamse Roti

Surinaamse Roti
Dit verspakket, Surinaamse roti, had ik nog niet geprobeerd. Alleen kon ik vandaag de rotivellen niet vinden in de winkel. Je kent het wel, eens in de zoveel tijd gooien ze de indeling weer iets om. Met wraps kan ook, is wel anders maar oké. Het recept uit het verspakket is anders dan ik zelf zou maken. Zelf blijf ik steken bij kip, bonen, ui en aardappels. In dit pakket wordt een heel arsenaal aan groenten gebruikt. Kortom dat was wel even snijden en schillen.

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 theelepel sambal, 1 Albert Heijn Verspakket (2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 rode paprika, 1 winterwortel, 1 zoete aardappel, 3 aardappeltjes, handjevol sperziebonen, zakje rotikruiden), 200 ml water, wraps (of rotivellen)

Aantal personen: 4

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets in een braadpan aan met 1 theelepel sambal. Voeg 2 gesnipperde uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in ringen gesneden prei en 1 gesneden rode paprika toe. Bak een minuut of 5 mee. Voeg 1 in blokjes gesneden winterwortel, 1 in blokjes gesneden zoete aardappel, 3 in blokjes gesneden aardappeltjes en een handjevol gebroken sperziebonen toe. Bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 200 ml water en het zakje rotikruiden toe. Roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat het geheel een minuut of 20 zachtjes pruttelen op laag vuur. Verwarm ondertussen de wraps in de magnetron. Serveer de Surinaamse roti met de wraps. Eet smakelijk!

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top