Spaanse Rijstschotel

Spaanse Rijstschotel

Spaanse Rijstschotel
Bij Albert Heijn Doorn verkopen ze ook losse Allerhande box gerechten. Dat leek me wel eens leuk om te proberen en dus heb ik een doos meegenomen. Deze week was het gerecht Spaanse rijstschotel. Best lekker. Alleen ben ik dus niet zo goed in recepten lezen, of beter gezegd ingrediëntenlijsten lezen. Ik had gewoon het hele zakje kruiden door het gerecht gedaan, terwijl het maar een half zakje moest zijn. Waarom zit er dan deze hoeveelheid in de box en niet de hoeveelheid die je moet gebruiken? Het was dus ietwat te kruidig, maar als het minder kruidig zou zijn is het best lekker.

Ingrediënten: 1 Allerhande box voor Spaanse rijstschotel (1 bouillonblokje, 200 gram kippendijfilet, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, 1/2 zakje al-andalus kruiden, 1 rode paprika, 150 gram gele rijst, 1/2 bakje cherrytomaten), 700 ml water,

Aantal personen: 2

Kook 700 ml water en los hier een kippenbouillontablet in op. Bak in een hapjespan 200 gram in reepjes gesneden kippendijfilet met 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1/2 zakje al-andalus kruiden tot de kippendijfilet gaar is. Voeg 1 gesneden rode paprika toe. Bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 150 gram gele rijst toe. Roer goed door. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Laat vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg op het laatst een 1/2 bakje in kwarten gesneden cherrytomaatjes toe en serveer. Doe er op je bord de tuinkers bij. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top