Zelfgemaakte Focaccia uit de Airfryer

Zelfgemaakte Focaccia uit de Airfryer

Zelfgemaakte Focaccia uit de Airfryer
Dit wilde ik al even geleden maken. Ik dacht ook alles in huis te hebben, maar helaas ik had geen gist in huis. Dat is natuurlijk wel een essentieel ingrediënt. Kortom gist gekocht en de focaccia gemaakt.

Ingrediënten: 250 gram bloem, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, 1 zakje gist (7 gram), 150 ml lauwwarm water, olie, Italiaanse kruiden, zeezout,

Meng 250 gram bloem met 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, gist en 150 ml lauwwarm water met elkaar. Kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het afgedekt ongeveer een half uur rijzen. Kneed vervolgens nog eens door. Vorm het deeg tot een focaccia. Leg het deeg in de bakpan van de Airfryer (of een bakblik wat in de Airfryer past). Druk met een vinger holletjes in het deeg. Bestrijk het deeg met olie. Strooi er Italiaanse kruiden en zeezout over. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen. Zet de pan of bakblik in de Airfryer. Zet de Airfryer op 200 graden voor ongeveer 16 minuten. Warm is het brood het lekkerst! Smul ze!

(249 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top