Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala uit de Airfryer

Kip Tikka Masala
Als iets in de oven kan, kan het ook prima in de Airfryer. Met deze kip tikka masala ging het prima. Niet voorverwarmen maar zo de Aifryer in.

Kip Tikka
Ingrediënten: 170 ml Griekse yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel sambal, 2 kipfilets,

Aantal personen: 3

Meng 170 ml Griekse yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel garam masala en 1 theelepel sambal. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast. Doe de gemarineerde kip in de pan van de Airfryer (of als je alleen een mandje hebt in een klein ovenschaaltje). Zet de Airfryer op 180 graden voor 20 minuten.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 1 blik tomaatblokjes, 250 ml kookroom, 1 theelepel suiker, zout, 2 eetlepels amandelschaafsel,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 250 ml kookroom. Laat dit tot de helft indikken. Breng op smaak met 1 theelepel suiker en wat zout. Schep de kip door de saus. Strooi voor het serveren wat amandelschaafsel erover. Lekker met naanbrood, papadums en sperziebonen. Eet smakelijk!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top