Sperziebonen Ovenschotel

Sperziebonen Ovenschotel

Sperziebonen Ovenschotel
Ingrediënten: 500 gram sperziebonen, 800 gram aardappels, melk, boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram hamblokjes, kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 gram sperziebonen (gebroken) beetgaar in kokend water. Kook de aardappels gaar. Stamp de aardappels met een beetje melk en wat boter tot een aardappelpuree. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 150 gram hamblokjes toe. Warm even mee. Schep de sperziebonen, ui en ham door de aardappelpuree. Doe dit in een ovenschaal. Bedek met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top