Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees
Ingrediënten: 600 gram magere runderlappen, bloem, zout, peper, 1 flinke ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, 250 gram champignons, scheutje azijn, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 400 ml water, 1 pot doperwten en worteltjes, rijst, 1 sneetje brood, Croky superfriet chips,

Aantal personen: 4

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden magere runderlapjes met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees bruin. Schep het rundvlees uit de pan en houd het rundvlees apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar en kruidnagelpoeder op laag vuur tot de ui zacht en bruin is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimelde bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Giet er ongeveer 400 ml water bij (of zoveel tot het vlees onder staat). Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe en warm het geheel goed door. Wanneer de saus nog te dun is, voeg je een 1 sneetje brood toe. Kook tot het sneetje brood is opgelost. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer met rijst en Croky superfriet chips. Eet smakelijk!

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top