Indonesische Nasi Goreng

Indonesische Nasi Goreng

Indonesische Nasi Goreng
Weer een nieuw verspakket bij Albert Heijn: Indonesische nasi goreng. Ik vond het al vrij apart dat er veel groenten in zaten en dat er in verhouding maar weinig rijst bij moest. Kortom meer rijst. De uien en rode peper heb ik overigens niet gebruikt. Dat was nodig voor gebakken ui, een bijgerecht. Wat was dit een vergissing om dit verspakket te kopen. Sowieso is het echt geen Indonesische nasi goreng maar een Hollandse nasi en eigenlijk is de nasi die ik zelf maak, zoals de nasi keboeli en de nasi kornet gewoon het allerlekkerst!

Ingrediënten: rijst, 1 Albert Heijn verspakket voor Indonesische Goreng (1 kleine bloemkool, sperziebonen, 1 puntpaprika, 1 prei, 2 winterwortels, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 rode peper, 1 zakje nasi-kruidenpasta), 2 kipfilet, 5 eetlepels water,

Aantal personen: 4

Kook de rijst in 8 minuten gaar in kokend water. Laat de rijst afkoelen. Snijd de bloemkool fijn, de wortels in blokjes en de sperziebonen in stukjes. Kook deze groenten beetgaar en laat ook afkoelen. Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets bruin in hete olie. Voeg 1 in ringen gesneden prei, 1 gesneden puntpaprika en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak tot de prei en paprika zacht zijn. Voeg de gekookte groenten toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de kruidenpasta toe samen met 5 eetlepels water. Roer de pasta goed door. Voeg vervolgens de rijst toe. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk.

0
(174 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top