Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen
Michel is jarig vandaag en daarom zijn we buiten de deur gaan eten. Michel had gekozen voor Thais restaurant My Asia in Wageningen. Gelukkig waren de wegen weer goed berijdbaar met al die sneeuw. Michel had van te voren gereserveerd en dat was maar goed ook. Het was heel druk. Ons tafeltje was nog bezet en we werden aan de bar gezet. Daarna duurde het wachten, en dat duurde lang. Pas om half negen stond het voorgerecht op tafel. Gelukkig hadden we toen al wel twee bakjes kroepoek op. We hebben gekozen voor het Chiang Mia menu, 4 gangen Thais leek ons wel lekker op zo’n feestelijke dag.

Het voorgerecht bestond uit verschillende voorgerechten. Viskoekjes, Thais gehaktburgertje, rijstvel-loempia, saté met rode curry-saus en garnaaltjes in deeg.

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Tom kha koeng
Na het voorgerecht kwam het tussengerecht, een soepje. Eigenlijk hadden we een Kao Soi verwacht, een Thaise kerriesoep met knapperige noedels. Zo stond het namelijk op de menukaart, maar kennelijk was het een verouderde kaart en kregen we een verrassingssoepje. Dit was de Tom Kha Koeng, een romige soep met kokosmelk en citroen en garnalen. Eigenlijk was dit een verrassend lekker soepje. De smaken waren zoet en zuur en dat combineerde op de een of andere manier best goed.

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Kai Phad Med Ma Muang, Keng Phed Ped Yang
De hoofdgerechten waren ook een verrassing. We kregen vier gerechten. Op deze foto zie je de Keng Phed Ped Yang, eendenborstfilet in rode curry en Kai Phad Med Ma Muang, kipfilet met cashewnoten en roergebakken groenten. De kip zou minder pittig zijn dan de eendenborstfilet, maar dat leek eigenlijk andersom. In ieder geval was het lekker.

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Keng Kiow Waan Neua
Op deze foto zie je volgens mij de Keng Kiow Waan Neua, een groene curry met ossenhaas, bamboe en aubergines. De ossenhaas was hierbij apart van de groene curry geserveerd. Gelukkig, want de groene curry was echt pittig. Een stuk pittiger dan rode curry.

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Ice Cream Kroei Hom
Daarna volgden de desserts om zo’n beetje 22:00. Zo laat hebben we overigens nog nooit een toetje gegeten. De desserts mochten we kiezen van de kaart en alledrie kozen we iets anders. Michel koos voor Ice Cream Kroei Hom, roomijs met banaan en slagroom

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Kanom Bai Toi
Ik nam de Kanom Bai Toi, twee Thaise pannenkoekjes gevuld met roomijs en slagroom met fruit.

Chiang Mai Menu bij My Asia Wageningen Kruay Thod
Britt koos de Kruay Thod, gebakken banaan met roomijs, honing en slagroom.

De desserts waren een perfecte afsluiter van het Chiang Mai menu. Ondanks dat de opstart wat langzaam was, ging het daarna best snel. Misschien omdat oma kwam helpen in de keuken (dat is een aanname van ons hoor)? De smaken zijn zo verschillend qua zoet, zuur, pittig. Op het eten dus niets aan te merken.

My Asia
Hoogstraat 9
6701 BJ Wageningen

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top