Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje
Ingrediënten: 1 pak filodeeg (10 vellen), 1 streng glasvermicelli, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kipfilet, 1 pot doperwten met worteltjes, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus, zout, peper, olie,

Aantal pasteitjes: 10

Maak een paar uur van te voren de vulling van de pastei klaar. Ontdooi op tijd 1 pak filodeeg. Week 1 streng (bolletje) glasvermicelli in kokend water. Bak 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel ketoembar kort aan. Voeg 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 pot doperwten met wortels toe. Roer even door. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak een minuut mee. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus en de geweekte glasvermicelli toe. Roer even door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Smeer de vellen filodeeg in met olie. Verdeel de vulling over de vellen filodeeg en vouw het filodeeg dicht. Zorg dat de randen goed dicht zit, smeer dicht met olie. Leg de pasteitjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts een ei. Zet de Indische pasteitjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top