Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Vorige week had ik zo’n lekkere tomatensaus gemaakt bij de balletjes in tomatensaus, dat leek me wel wat voor een bolognesesaus. Het recept heb ik iets aangepast en ook deze saus was echt weer lekker. Bij Albert Heijn was ook nog eens de verse pasta’s in de aanbieding en dat paste echt goed bij deze saus.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 pot wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 Maggiblokje, verse spaghetti, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en tijm tot de ui zacht is. Voeg 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak even mee. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree kort aan. Voeg vervolgens 1 pot wortels en 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 verkruimeld Maggi blokje. Breng kort aan de kook. Pureer de saus met een staafmixer. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Strooi er geraspte kaas over. Eet smakelijk!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top