Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus
Op de Vlaamse tv zagen we een aflevering waarin terug werd gegaan naar het jaar 1979. In dat programma werd ook gekookt: gehaktballetjes in tomatensaus. Daar kreeg ik spontaan zin in. Deze keer heb ik de saus gemaakt met ontbijtspek er in. Ik las op dat in een recept op Dagelijkse Kost en ik had het ook nog eens in huis. De saus was echt wat voller van smaak, leek het. Kortom spekjes in tomatensaus ga ik vaker doen.

Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree, 1 klein potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel basterdsuiker, zout, peper, 12 rundergehaktballetjes,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak even mee. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree kort aan. Voeg vervolgens 1 klein potje wortels en 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met 1 eetlepel basterdsuiker, zout en peper. Breng kort aan de kook. Pureer de saus met een staafmixer. Voeg 12 rundergehaktballetjes toe aan de saus. Laat op laag vuur zeker 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top