Stoofvlees

Stoofvlees

Stoofvlees
Wakker worden en dan zien dat het gesneeuwd heeft. Beetje een kerstgevoel krijg ik dan. Alleen de sneeuw bleef hier in Veenendaal niet zo lang liggen, maar we hebben wel een rondje kunnen lopen door de sneeuw. Even weer wat stappen maken zo op de zondagochtend. Zondagmiddag heb ik echt zo’n typische zondagse maaltijd gemaakt: stoofvlees. Dat ruikt dan zo lekker als het zo zachtjes staat te pruttelen op het vuur.

Ingrediënten: 600 gram rundvlees, 1/2 zakje rundvleeskruiden, 1 theelepel sambal, 2 uien, tijm, 250 gram champignons, water, 1 snee brood,

Aantal personen: 3

Snijd 600 gram rundvlees in blokjes. Wrijf in met 1/2 zakje rundvleeskruiden. Bak het rundvlees bruin in hete boter. Schep het rundvlees uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 theelepel sambal kort aan. Voeg 2 in ringen gesneden uien en wat tijm toe. Bak tot de uien glazig en zacht zijn. Doe het vlees weer terug in de pan samen met in kwarten gesneden champignons. Bak even mee. Voeg vervolgens net zoveel water toe totdat alles onder staat. Breng kort aan de kook. Zet vervolgens op een laag vuurtje en laat het geheel 2 uurtjes zachtjes pruttelen. Haal het laatste half uur de deksel van de pan. Voeg een snee brood toe zodat de saus kan binden. Lekker met frietjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top