Eend in Sinaasappelsaus “Canard a l’Orange”

Eend in Sinaasappelsaus “Canard a l’Orange”

Eend in Sinaasappelsaus Canard a l'Orange
Voor de kerstdagen heeft Albert Heijn nu ook verspakket met vlees. Zo had ik het verspakket eend in sinaasappelsaus al gezien in de folder en dat leek me wel leuk om eens te maken. Eend heb ik echt nog nooit gemaakt. Vandaag had de Albert Heijn al wat van die speciale verspakketten in de schappen, dat kon ik dus niet laten liggen en dus gelijk vanavond maar gemaakt.

Ingrediënten: 1 Albert Heijn Excellent verspakket eend met sinaasappelsaus (400 gram tamme eendenborst, takjes tijm, 1 steranijs, 2 sjalotten, 1 cupje sinaasappelmarmelade, 1 sinaasappel,)

Aantal personen: 2

Haal de eendenborst een uur voor het voorbereiden uit de koelkast en uit de vacuümverpakking. Dep de eendenborst droog met keukenpapier. Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een mes. Bak de eendenborst met de vette kant ongeveer 5 minuten op matig vuur in een pan zonder vet. Voeg daarna eventueel wat extra boter toe en sowieso de takjes tijm en de steranijs. Bak nu de eendenborst in ongeveer 13 minuten gaar. Keer regelmatig om. Haal de eendenborst uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Haal de tijm en steranijs uit de pan.

Bak 2 gesnipperde sjalotten tot de sjalotten glazig zijn. Blus de sjalotten met een klein beetje water, Voeg de sinaasappelmarmelade en laat de saus iets inkoken. Voeg als laatste partjes sinaasappel toe. Warm even mee.

Snijd de eendenborst in plakjes en serveer met de saus. Eet smakelijk!

0
(186 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top