Chocoladevla

Chocoladevla
Zelf chocoladevla maken, wie doet dat nu nog? Ik! Eigenlijk is het heel simpel. Melk, maïzena, suiker en cacaopoeder bij elkaar doen en dat is het zo’n beetje.

Ingrediënten: 1 liter volle melk, snuf zout, 100 gram suiker, 50 gram cacaopoeder, 40 gram maïzena,

Hoeveelheid: ± 1 liter

Breng 900 ml volle melk met een snuf zout aan de kook. Meng ondertussen 100 gram suiker, 50 gram cacaopoeder, 40 gram maïzena en 100 ml melk tot een glad papje. Voeg dit papje toe aan de melk. Laat al roerende de melk nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de vla goed afkoelen. Roer regelmatig door. Wanneer de chocoladevla helemaal is afgekoeld kan het in afgesloten bakjes in de koelkast om echt goed koud te worden. Smul ze!

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Ook lekker :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.