Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas
Vandaag had ik zin in gevulde speculaas, maar dan zelf gemaakte en nog een beetje warm. Heerlijk! Eerder heb ik het al eens gemaakt in een brownievorm, maar deze keer in een boterkoekvorm. Dat was briljant idee! Even met het dingetje wat er in zit rondom gaan en klaar.

Ingredi├źnten: 150 gram roomboter, 1 pak Koopmans speculaas, water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs (300 gram), amandelen,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix 150 gram roomboter zacht met een mixer met deeghaken. Voeg de speculaasmix en 2 eetlepels water toe. Kneed tot je een deegbal hebt. Leg de deegbal even apart. Kluts 1 ei. Meng 300 gram amandelspijs met de helft van het geklutste ei en 2 eetlepels water.

Vet een boterkoekvorm in. Haal het deeg uit de koelkast. Kneed het deeg even door en verdeel het deeg in drie├źn. Gebruik twee delen voor de bodem. Duw deze twee delen voorzichtig in de bakvorm. Verdeel hierover het amandelspijs. Strijk het amandelspijs glad met de achterkant van een natte lepel. Rol het overgebleven deeg uit tot een lap. Leg dit over het amandelspijs. Bestrijk het deeg met de rest van het geklutste ei. Druk de amandelen in het deeg. Zet de bakvorm ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de gevulde speculaas goed afkoelen (een beetje warm is eigenlijk wel heel lekker). Snijd de gevulde speculaas is stukjes. Bewaar in een afgesloten trommel. Smul ze!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top